Gyarmati stílus?

Nagyon sokan rajonganak a gyarmati stílusért***, ami kétségtelenül egzotikus, de valahogy nem tudok elvonatkoztatni és bizonyos vonások láttán rámtelepszik az “Izaura-hangulat”, akármennyire is vonzó és tetszetős ez a lakberendezési vonulat.

diana-keaton-otthona-10

Ha rákerestek magára a fogalomra, akkor nem sok konkrétumot találtok, azontúl ami a nevéből adódik…nyilván ha képre keresünk, akkor ugyanez a helyzet. Mindenesetre szerintem mindenki tud legalább egy boltot, ahol indiai és afrikai maszkok és motívumok díszítik egyazon falat. Talán nincs is baj ezzel az egyveleggel, még akkor sem, ha egy-egy szkarabeuszmintázatú kövecske telepszik a buddha szobrok árnyékába:))) Félretéve a sarkított iróniát, az alábbi fotelbe szívesen beülnék, de csak akkor ha olyan kandallóval szemben van, amit én csináltam!

0721dc0164e5a36db7bb4e767cfa0444 (1)

… és nézzünk egy kandallót is (a képzeletünkben tessék a pókhálót és szárított virágot lecserélni egy szép, zárt égésterű változatra!):

6009e5e2ccba483fb9d01d4898558da8

kép: www.notesondesign.tumblr.com

***Nem vagyok lakberendező (sajnos), úgyhogy szóljatok, ha kiegészítésre, pontosításra szorulnak az észrevételeim:) előre is köszönök minden kritikát és visszajelzést!