A gyújtós

Hogyan kezdjük a begyújtást? hát a gyújtóssal! a jó gyújtós pedig pikk-pakk elintézi, hogy hamar meleget varázsoljunk a lakásba. Íme egy-két tipp, hogy mire érdemes figyelni:

A metszéskor leesett gallyakat 10-15 centisre vágjuk le és szárítsuk ki, mert gyújtósnak tökéletesen használható. Fenyőágakat is használhatunk erre a célra, de nagyon óvatosan, folyamatos tüzelésnek pedig semmiképp se legyen a repertoáron ugyanis a gyanta tökreteszi a kandallót.)

kép:maisonsblanches.tumblr.com

kép: maisonsblanches.tumblr.com

A gyújtósnak tiltólistás szereplője is van, mégpedig a színes, fényes felületű szórólapok és magazinok. Ha mégis ilyet használunk, akkor az adalékanyagok miatt az ellenkezőjét érjük el annak, amit szeretnénk: lángolás helyett csak izzani fog a papír, szegény Föld Anyánk egészségét nem is említve… Így hát a magazinokat és színes-szagos szóróanyagokat vigyük a szelektív hulladékgyűjtőbe, mert sajnos csak így lesz esély valaha újrahasznosítani.

A papírvadászat tökéletes célpontja legyen inkább az iratmegsemmisítő: a papírfecnik és a pici gallyak együttese tökéletes alapul szolgál a kandalló beüzeleméséhez:)

Ezek itt bizony a gyermekeim lábacskái, ahogy a Krizsán kandalló előtt melegednek:)