Szauna virgács

(kép: pinterest)

(kép: pinterest)

Leegyszerűsítve: A szaunavirgács az a zöld csokor, amellyel az emberek csapkodják magukat szaunázás közben. Valójában azonban ennél többről, méghozzá nem önkínzásról van szó, hanem a vérkeringés serkentéséről, ami elősegíti a méregtelenítést, a levelekből kioldódó hatóanyagok pedig a bőrbe jutva jótékony hatást fejtenek ki.

A legjobbnak mondott virgács nyírfából készül, de kapható eukaliptuszból, tölgyből és még számtalan fafajtából készült változat is. Miért érdemes leginkább nyírfából? Nem véletlenül ebből készül a klasszikus virgács, ugyanis a nyírfa extra csodaszer minden tekintetben. A nyírfanedv mélyen hidratálja a bőrt, gyulladáscsökkentő hatása van, zseniális együttműködője a szaunázásnak. A virgács használata során érezni fogjuk az illatát is, azt az aromát, ami az asztmásokra és allergiára hajlamosakra különösen jótékony hatással van.

 Mindemellett tökéletes szépségtipp azoknak, akik a narancsbőr elleni harcot nem adják fel – a kulcsszó természetesen itt is a rendszeresség és az a tény, hogy önmagában semmi sem működik. Ha a megfelelő étrenddel (édességek mellőzése) és mozgással kombináljuk a szaunavirgács használatát, akkor a bőr is meghálálja a törődést (többek közt).

A virgács használata nem tűnik varázslatnak: szaunázás előtt áztassátok be a virgácsot forró vízbe, hogy a levelek megpuhuljanak, majd mókásan csapkodjuk meg magunkat, vagy akár egymást. Mielőtt azonban magunk nekilátnánk a manőver elvégzésének érdemes részt venni egy szaunamester által tartott professzionális szeánszon, hogy részesüljünk a teljes virgács-élményben, bepillanthassunk a lehetőségekbe. Hiszen nem véletlen, hogy külön képzések, tanfolyamok indulnak kifejezetten a virgács használatára vonatkozóan.