Harc a kormos kandallóüveg ellen

Ha már van egy kandallónk, akkor jó lenne látni a benne lángoló tüzet, nem? Az akár órás koromsikálás rémálmát pedig talán nem is idézem fel senkinek… Nézzük mivel lehet mindezt elkerülni:

Először is minden használat előtt töröljétek át az üveget, ugyanis a következő begyújtáskor ráég a korom ez pedig a sokadik alkalom után arányosan nagyobb gonddal fog járni, ami szerintem mindenki türelmét próbára teszi!

Az ehhez szükséges kellékek pedig: egy erre a célra kijelölt textil és speciális kandallóüveg tisztító folyadék. Van, aki a zsíroldóra esküszik, de szerintem ezúttal nem csupán pénzszerzésből adták a kandallótisztító nevet ugyanannak a terméknek, hanem egy tényleg hatékonyabb tisztítószerről van szó – gyorsabb, praktikusabb és árban sem veszélyes (sőt, ha kiszámoljuk, hogy a zsíroldóból mennyivel többet kell használnunk a cél elérése érdekében, akkor máris megtérül a kiadott összeg.)

A tapasztalat azt mutatja, hogy a fa kiszárítása nem csak azért fontos, mert jobban fűt, hanem mert kevésbé kormosodik az üveg, így a család takarításért felelős tagja duplán hálás lesz, ha erre odafigyelünk!

Íme egy csinos Kirzsán kandalló:)