Mit viseljünk és vigyünk a szaunázáshoz?

- MÁSODIK RÉSZ -

Az alaplista nagyon kurta, ha kezdetnek erre és az előző bejegyzés szabályaira figyelünk, akkor jól fogjuk magunkat érezni!

→ TÖRÜLKÖZŐ
készüljünk rendes méretű törülközővel, hogy kényelmesen rá tudjunk telepedni, és ha hátradőlünk, akkor is ott legyen mögöttünk. A legjobb, ha még a talpunk alá is biztosítunk kis szőnyeget – minden nem csak a közösségi szauna higiéniai tudatossága miatt fontos, egyszerűen kényelmesebb és az izzadás miatt is praktikusabb így.

Praktikus kisruha azoknak, akik nem szeretnek teljesen levetkőzni a közösségi szaunában. Persze szaunázni a legjobb ruha nélkül, ezt otthon gátlások nélkül megteheted, én pedig szívesen nyújtok segítséget - mármint azzal, hogy csodaklassz szaunát építek hozzá:))

Praktikus kisruha azoknak, akik nem szeretnek teljesen levetkőzni a közösségi szaunában. Persze szaunázni a legjobb ruha nélkül, ezt otthon gátlások nélkül megteheted, én pedig szívesen nyújtok segítséget – mármint azzal, hogy csodaklassz szaunát építek hozzá:)) (kép: pinterest)

!Fontos: Ha tehetjük, akkor ne fürdőruhában szaunázzunk:
“Kezdjük ott, hogy meztelenül kellene bemenni – a skandinávok egyébként mindenütt így csinálják –, vagy legalábbis vászonból készült szaunaruhában. A fürdődressz ugyanis gumiból és műanyagból van, a medencében vegyszereket szív magába, és azt mind kigőzöli magából. Másrészt a magasságunknak megfelelő méretű lepedőre kell ülni, hogy a lábunk alatt és a hátunk mögött is legyen vászon, ami elszívja a nedvességet.” (lásd itt)

Bár opcionális, de jól jön:

→SZAUNASAPKA, ami nem csak a haj védelme érdekében, de azért is, hogy jobban bírjuk a meleget (bővebben erről itt olvashattok)

Mit NE vigyünk magunkkal a szaunakabinba?
Gondolom mondanom sem kell, hogy a papucs és a szauna nem barátok, de a listához tartoznak az ékszerek is, egyszerűen megfogalmazva bármi, amiben például nem szívesen úszunk.

*** Mielőtt elindulunk a szaunázás helyszínére, érdeklődjük meg, hogy mit biztosítanak számunkra, nehogy törülköző nélkül maradjunk:) Ha eszetekbe jut bármi esszenciális tartozék kezdő szaunázók részére, akkor írjatok bátran és  kiegészítem!